side-area-logo
خورشت قلیه مرغ
طرز تهیه خورشت قلیه مرغ

اگر به غذاهای سنتی به ویژه غذاهای جنوبی علاقه مند هستید، قطعا از طرفداران خورشت قلیه مرغ خواهید شد. این غذای سنتی ساختاری شبیه قلیه ماهی دارد و به اندازه آن نیز محبوب است. استفاده از سبزیجات معطر در این خورشت موجب عطر و بوی بی نظیر آن می شود. خورشت قلیه مرغ را می توان برای پذیرایی از مهمانان خاص و یا برای مصرف خانوادگی سرو نمود. در ادامه شما را با اصلی ترین رسپی تهیه خورشت قلیه مرغ، آشنا خواهیم کرد.

 

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه خورشت قلیه مرغ

برای تهیه خورشت قلیه مرغ در ابتدا نیاز است تا مواد اولیه مورد نیاز را به اندازه لازم تهیه نمایید. مهم ترین راز خوشمزگی این خورشت، رعایت تعادل میان مقدار مواد تهیه آن است. بنابراین اگر می خواهید این خورشت را به بهترین روش طبخ کنید، بهتر است مواد اولیه را با مقادیر زیر تهیه نمایید. (این مقدار برای 4 نفر در نظر گرفته شده است.)

  • مرغ (4 تکه)
  • سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله) (1 کیلو)
  • آرد (1 قاشق غذاخوری)
  • تمبر هندی (1 بسته)
  • پیاز متوسط (2 عدد)
  • سیر (6 حبه)
  • رب گوجه فرنگی (3 قاشق غذاخوری)
  • روغن سرخ کردنی (به مقدار لازم)
  • زعفران دم کرده غلیظ (1 قاشق سوپ خوری)
  • نمک/ پودر کاری/ فلفل قرمز و زردچوبه (به مقدار لازم)

مراحل تهیه خورشت قلیه مرغ

برای تهیه خورشت قلیه مرغ نیاز است تا سبزی های خورشت را به خوبی تمیز کرده و بشویید. سپس سبزی ها را به طور کامل خشک کنید و آن ها را خرد نمایید. در ادامه تابه ای مناسب برداشته و سبزیجات را با مقدار مناسبی روغن تفت دهید. زمانی که سبزی ها به طور کامل سرخ شدند، می توانید آن ها را کنار گذاشته تا کمی خنک شوند.

در مرحله بعدی باید تمر هندی را داخل ظرف مناسب ریخته و مقداری آب روی آن بریزید و به خوبی مخلوط نمایید. زمانی که تمر هندی کاملا رقیق و یکدست شد، آن را از صافی رد کرده تا هسته های آن کاملا جدا شوند. پس از آن پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و آن ها را داخل تابه سرخ کنید. زمانی که پیازها کمی نرم شدند، سیر را پوره کرده و به همراه زردچوبه به آن اضافه نموده و کاملا تفت دهید تا عطر سیر پخش شود.

در این مرحله نیاز است تا رب گوجه فرنگی را نیز به پیاز اضافه کرده و آن را تفت دهید تا عطر رب پخش شده و رنگ آن تغییر کند. در ادامه باید تکه های مرغ را به خوبی شسته و سپس به سیر و پیاز اضافه نمایید. پس از آن نیز فلفل و زعفران را روی مرغ ریخته و مواد داخل تابه را تفت دهید. زمانی که مرغ ها سرخ شدند و رنگ آن ها تغییر کرد، سبزی سرخ شده را نیز به آن اضافه نمایید. مواد را کمی ترکیب کرده و در نهایت آب تمر هندی را روی آن بریزید.

مقداری آن به مواد خورشت قلیه مرغ اضافه کرده و حرارت زیر تابه را زیاد کنید. هنگامی که آب خورشت شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورشت بپزد. زمانی که خورشت کاملا جا افتاد و غلیظ  شد نمک را به آن اضافه کنید.

ده دقیقه زمان دهید تا خورشت قلیه مرغ با نمک بپزد. سپس می توانید آن را در ظرف دلخواه خود و به همراه پلو سرو نمایید. ترشی، زیتون و سالاد را می توانید در کنار این غذا میل کنید.

 

نکات کلیدی هنگام تهیه خورشت قلیه مرغ

زمانی که برای تهیه خورشت قلیه مرغ اقدام می کنید، بهتر است چند نکته کلیدی و کاربردی را مورد توجه قرار دهید. رعایت این نکات به شما کمک می کند تا خورشتی بسیار خوشمزه و خوش عطر داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • برای تهیه خورشت قلیه مرغ می توانید از سینه و یا فیله مرغ استفاده نمایید. همچنین در صورت تمایل می توانید ران مرغ را مورد استفاده قرار دهید.
  • برای زیبایی بیشتر و طعم بهتر خورشت قلیه مرغ می توانید از گوجه گیلاسی نیز در تهیه آن استفاده کنید. برای این کار باید در انتها 2 تا 3 گوجه گیلاسی را از وسط نصف کرده و پس از سرخ شدن، روی خورشت قرار دهید.
  • اگر به دنبال طعم اصلی خورشت قلیه مرغ هستید، باید تناسب میان اندازه سبزی ها را رعایت کنید. به طور مثال اگر نیم کیلو سبزی در خورشت استفاده کرده اید، باید 400 گرم آن گشنیز و 100 گرم آن شنبلیله باشد. توجه داشته باشید که رعایت تناسب 4 (گشنیز) به 1 (شنبلیله) از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا عدم توجه به این موضوع می تواند باعث تلخ شدن خورشت شما شود.
  • زمانی که برای تهیه تمر هندی اقدام می کنید، کیفیت آن را مورد بررسی قرار دهید. از آنجایی که تمر هندی در طعم خورشت قلیه مرغ نقش اساسی دارد، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد. ترش و تازه بودن تمر هندی اصلی ترین نشانه های کیفیت بالای آن است.
  • پیش از مصرف نمک، شوری تمر هندی و رب گوجه را بررسی کنید و سپس نمک را به خورشت اضافه کنید.
  • اگر نمی توانید غذاهای تند و تیز استفاده نمایید، می توانید فلفل سیاه را جایگزین فلفل قرمز کنید.
  • در طول مدت زمان پخت خورشت قلیه مرغ بهتر است درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا غلظت و بافت قلیه حفظ شود.
  • با توجه به ذائقه شخصی خود، می توانید 1 قاشق چای خوری رب انار نیز به خورشت قلیه مرغ اضافه نمایید.
هایلی

Leave a reply