امروزه اکثر افراد به دلیل مشغلههای فراوانی که دارند، به دنبال یک غذای خوشمزه و در عین حال مقوی و سالم هستند که بتوانند آن را در کمترین زمان ممکن آماده کنند. کاسرول تن ماهی و سیب زمینی یکی از جذابترین غذاهای تهیه شده با تن ماهی است که از طعم بینظیری بهره مند میباشد. این غذا از مواد اولیه بسیار محدود و کم هزینهای تهیه میشود. به همین دلیل تمام افراد می توانند هر زمان که میخواهند برای تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی اقدام نمایند.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کاسرول تن ماهی و سیب زمینی
کاسرول تن ماهی و سیب زمینی غذای راحت و کاملی بوده که میتواند به عنوان یک وعده اصلی مورد استفاده قرار بگیرد. برای تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی به مواد اولیه زیر با مقادیر ذکر شده نیاز داریم. (تهیه غذا برای 3 نفر)
- کنسرو تن ماهی (1 عدد)
- سیب زمینی متوسط (4 عدد)
- سس بشامل (1 لیوان)
- کره آب شده (2 قاشق غذاخوری)
- پنیر پیتزا (150 تا 200 گرم)
- روغن یا کره آب شده (به مقدار لازم)
- آویشن (اختیاری)
- سیر و پیاز رنده شده (اختیاری)
- نمک و فلفل سیاه (به مقدار لازم)
نکته: توجه داشته باشید که تغییر مقدار مواد اولیه کاملا سلیقهای بوده و شما میتوانید با توجه به ذائقه خود، آنها را تغییر دهید. با این وجود در رسپی اصلی این غذا، تناسب مقدار مواد اولیه مطابق با موارد فوق میباشد.
مراحل تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی
برای درست کردن کاسرول تن ماهی و سیب زمینی در ابتدا باید سیب زمینی ها را به خوبی شسته و در ادامه آن ها را پوست بکنید. سپس سیب زمینی ها را به صورت نگینی درشت خرده کرده و در ادامه آن ها را آبپز کنید. در مدت زمانی که سیب زمینی ها پخته می شوند، کنسرو تن ماهی را 20 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید و آن را به طور کامل بجوشانید.
پس از آن نیاز است تا روغن تن ماهی را کاملا گرفته و سپس آن را با مقدار کمی روغن داخل تابه تفت دهید. در این مرحله به صورت سلیقه ای می توانید مقدار کمی سیر و یا پیاز را نیز با تن ماهی سرخ نمایید. در ادامه سس بشامل را تهیه کرده و آن را به مواد داخل تابه اضافه کنید.
برای تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی می توانید سس بشامل را خودتان درست کنید و یا آن را به صورت آماده خریداری نمایید. اگر میخواهید این سس را خودتان تهیه کنید به کره و آرد نیاز دارید. در ابتدا باید کره را ذوب کرده و داخل یک تابه کوچک بریزید. سپس آرد را اضافه کرده و مرتب آن را هم بزنید. این کار را تا زمانی که بافت سس یکدست شود و بوی خامی آرد از بین برود، انجام دهید. در نهایت نیز کمی فلفل و نمک به سس اضافه کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
در مرحله بعدی باید ظرف مناسبی انتخاب کرده و سیب زمینیها را کف آن بچینید. می توانید برای ایجاد طعم بهتر، کف ظرف را با کره یا روغن زیتون چرب کنید. پس از قرار دادن سیب زمینی ها، روی آن ها را با تن ماهی پر کرده و سپس سس بشامل بریزید. در نهایت نیز کامل روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. فر را در دمای 180 درجه تنظیم کنید و ظرف کاسرول تن ماهی و سیب زمینی را داخل آن قرار دهید. حدود 20 تا 25 دقیقه طول میکشد تا غذای شما آماده شود. سپس می توانید آن را به همراه لیموی تازه، سبزی خوردن، زیتون و … میل نمایید.
نکات کلیدی هنگام تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی
چند نکته کلیدی در رابطه با طرز تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی وجود دارند که رایج ترین آنها عبارتند از:
- اگر می خواهید غذای شما عطر و طعم بیشتری داشته باشد، می توانید از انواع سبزیجات معطر مانند شوید، گشنیز و جعفری ساطوری شده استفاده نمایید.
- دمای مناسب فر برای تهیه کاسرول تن ماهی و سیب زمینی از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. بنابراین هنگام تهیه این غذا حتما آن را در طبقه بالای فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا بافت روی آن طلایی شود.
- برای تهیه این غذا حتما از سیب زمینی آبپز استفاده نمایید تا کاسرول شما بافتی نرم و یکدست داشته باشد.
- در صورت تمایل می توانید از قارچ، نخود فرنگی، هویج و… نیز در تهیه کاسرول تن ماهی و سیبزمینی استفاده نمایید.
- زمانی که می خواهید کنسرو تن ماهی را مورد استفاده قرار دهید، حتما روغن اضافی آن را بگیرید تا غذای شما بو و طعم مطلوبی داشته باشد.
- برای تزیین کاسرول تن ماهی و سیب زمینی می توانید از گوجه گیلاسی، سیب زمینی سرخ شده و یا جعفری ساطوری شده استفاده کنید.
- پودر سیر و همچنین پودر پیاز از ادویه هایی هستند که در صورت تمایل می توانید از آن ها در تهیه کاسرول تن ماهی استفاده نمایید. این ادویهها میتوانند در از بین بردن بوی ضخم تن ماهی نقش بسیار موثری داشته باشند.
- در صورت تمایل میتوانید سس مایونز را جایگزین سس بشامل کنید.
- اگر می خواهید غذای رژیمی داشته باشید، می توانید روغن زیتون را جایگزین روغن نباتی کنید.
- در صورتی که می خواهید بافت غذای شما یکدست تر شود، می توانید سیب زمینی های آبپز شده را کمی با چنگال له کرده و سپس تن ماهی را روی آن اضافه کنید.


